Des de C’s demanem una solució concreta i amb dates, descrivint la resolució del govern com “l’enèsima pressa de pèl” als veïns.

   El grup parlamentari de C’s ha rebut la resolució del govern de resposta a la proposta de resolució votada a favor pel nostre partit i aprovada a la Comissió de Territori i Sostenibilitat en la sessió tinguda el 30 d’octubre de 2013 on s’instava al govern de la Generalitat a signar un nou conveni de col.laboració amb l’Ajuntament de Sabadell per a fer realitat el soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat al pas pels barris de Gràcia i Can Feu.

   La Generalitat es remet al conveni signat al 2012 i defineix l’obra com una millora urbanística i per tant, tal i como estableix el conveni, haurà de ser sufragada per les plusvàlues urbanístiques que resultin de la modificació del pla general de Sabadell. Seguint la resolució del Parlament, la Generalitat anuncia, davant de la voluntat de l’ajuntament d’extingir l’actual conveni, l’elaboració d’un de nou els propers mesos, on es mantindrà aquest criteri de finançament ja establert, mitjançant les plusvàlues.

   La conselleria no introdueix la possibilitat de fer ús de l’estalvi aconseguit amb la no urbanització de les obres a la plaça Major i la plaça d’Espanya.

   En definitiva, la conselleria es desentén del finançament del soterrament de les vies dels FGC i deixa tota la responsabilitat del mateix a l’ajuntament.

   Des de C’s tornem a demanar la necessitat d’un acord de totes les forces polítiques de la ciutat per modificar al nou conveni el criteri de finançament establert per l’ajuntament i la Generalitat i per tant, demanem un solució de compromís amb dates d’execució que inclogui els posicionament veïnals, recordant que les seves reclamacions es realitzen sobre uns compromisos polítics ferms als que van arribar tant el PSC com CiU amb ells. Posem el nostre grup parlamentari al servei d’aquest objectiu, tal com en fet fins ara amb diverses iniciatives preses al Parlament de Catalunya i compartides amb els veïns afectats.

   “Demanem també, que es deixi de fer electoralisme de les legítimes reclamacions veïnals per part d’algunes forces de l’oposició municipal com Entesa. Un ús que al final és equivalent al que el govern del PSC va fer de la signatura del ja conveni fantasma amb la Generalitat i que no acabem de trobar molt propi de forces que parlen de regenerar la vida política de la ciutat.

   No creiem que les antigues fórmules de confrontació siguin la solució a aquest greu problema, un més, que deixa el govern de Bustos a la ciutat, amb la complicitat d’una Generalitat que només destina les seves iniciatives de govern a retallades socials i al que ells denominen ‘procés’.

   La solució estarà en la unió i el consens polític i ciutadà al que es pugui arribar per forçar una solució viable. I demanem que es realitzin passos inclusius en aquest sentit”