Males notícies per a l’ocupació, tant a Sabadell com a la resta del Vallès Occidental. El departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques, avui, les dades de l’atur de la ciutat relatives al mes d’agost. La xifra de persones que ha perdut la seva feina a la ciutat ha tornat a créixer durant el mes d’agost i prop de 600 persones s’han quedat a l’atur. Per tant, en aquests moments, el nombre de desocupats a Sabadell ja s’enfila per sobre de la barrera psicològica de les 19.000 persones, concretament a les 19.064, mentre que al juliol eren poc més de 18.400 els sabadellencs sense feina.

Aquest repunt de la desocupació també es manté a la comarca, on s’ha incrementat en gairebé 2.600 persones. Així, l’atur s’enfila ja fins a les gairebé 79.000 persones. A l’agost, el municipi vallesà que ha registrat uns nivells més alts de desocupació ha tornat a ser Terrassa. En aquesta població, l’atur s’ha incrementat en prop de 700 persones i la xifra de terrassencs sense feina arriba ja fins a les gairebé 21.800 persones.

També creix l’atur a Catalunya
A nivell català, l’atur ha crescut en més de 13.700 persones durant el mes d’agost. Una xifra que representa un increment del 2’4 per cent respecte del juliol. En aquests moments, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de més de 584.000 persones. De fet, Catalunya s’ha convertit en la comunitat autònoma on més ha crescut aquesta xifra. Per sectors, l’atur s’ha reduït en el camp de l’agricultura mentre que ha pujat al sector serveis, al de la construcció i al de la indústria. Per tot plegat, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, fa una “valoració negativa” d’aquestes dades. “Amb un increment de prop de 14.000 persones només podem valorar-la com una dada negativa”, ha afegit Sànchez. La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals també ha explicat que  “malgrat tot, i des de l’any 2000, amb independència del cicle econòmic, hi hagi o no crisi, s’ha produït aquest increment en l’atur de l’agost i això ens ha de fer pensar que en aquest període hi ha un problema amb la ocupació que va més enllà de l’estacionalitat pròpia del mercat de treball”. Davant d’aquesta situació, Esther Sánchez ha fet “una crida a la responsabilitat d’empresaris, de sindicats i treballadors perquè tots plegats hem de treballar conjuntament per revertir aquesta situació”. Pel que fa a l’Estat espanyol, més de 51.000 persones han perdut la seva feina, de manera que hi ha més de 4.130.000 desocupats.

Font de la noticia: radiosabadell.fm