Acord de mínims. Així qualifica el president de l’Associació de Veïns de Poblenou, Manuel Parra, el compromís que han arrencat aquest matí de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del CatSalut per tal que el petit dispensari que tenen al barri obri dos o tres dies per setmana durant el mes d’agost. L’acord ha sorgit de la reunió que han mantingut aquest migdia amb les dues institucions sanitàries i també amb la regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno.

Els veïns de Poblenou van alçar el crit al cel quan van saber de la possibilitat, cada cop més segura, que el petit dispensari del barri – que compta amb una infermera, un metge i una administrativa – podria estar tancat durant tot el mes d’agost. Tot plegat, com a conseqüència de la decisió del Departament de Salut de deixar de cobrir les baixes de personal i que, per tant, els deixava sense metges durant les vacances d’estiu. Ara, l’entitat veinal ha aconseguit arrencar el compromís que el petit dispensari estigui obert entre dos i tres dies a la setmana. “Només queda saber concretament quins dies estarà actiu” assegura Parra. El president de l’Associació de Veïns recalca que han perseguit la voluntat de ser “flexibles” per les dues parts. Els responsables de l’ICS i del CatSalut han insistit que “no hi ha diners”, però tot i això, Parra assegura que han pogut arrancar un acord, perquè els han deixat clar que no renunciarien “a exigir que el centre estigui obert”. “És un compromís de mínims, nosaltres voldríem que el centre estigués obert cada dia, però estem contents i aturarem les manifestacions si compleixen amb la seva paraula”.

Barris en peu de guerra
El cas al barri de Poblenou ha quedat tancat amb un resultat prou satisfactori, però hi ha d’altres zones de la ciutat que no aturaran les seves manifestacions. De fet, demà, a les set del vespre, hi ha convocades dues manifestacions. La primera, al nord de Sabadell, just davant del Centre d’Atenció Primària de Ca N’Oriac, està convocada per les diferents associacions de veïns de la zona nord. L’altre, al sud, tindrà lloc just davant del CAP de Campoamor i també es una convocatòria conjunta de les entitats veinals de la zona.

Font de la noticia: radiosabadell.fm