Ciutadans (C’s) denuncia l’inmovilisme de l’equip de govern de Sabadell davant les notícies que situen a la nostra ciutat com la població més contaminada de tota Espanya, juntament amb la ciutat de Múrcia, amb un nivell de diòxid de nitrogen molt per sobre del que perment la UE.
Aquest estudi de l’associació per a la promoció del transport públic, deixa al descobert la falta de polítiques de movilitat encertades i una gestió del transport públic com a mínim, insuficient. Reclamem un pacte de ciutat en mobilitat i un pla de mancomunització del serveis de transport de tota l’àrea d’influència supramunicipal de Sabadell, pla encaminat a una metropolització de Sabadell, també implementable a altres serveis.
Ens sumem a les propostes d’increment de l’us de la bicicleta com a mesura de millora o de l’introducció del tramvia a la Gran via, tot i que recordem que l’actual traçat dels FGC que ja s’està implementant descontextualitza aquesta proposta, doncs es feia molt més coherent amb la proposta que al seu moment es va realitzar per part de l’associació Sabadell cruïlla.
Finalment, critiquem la postura del regidor de sostenibilitat, Ricard Estrada, que com a resposta només ha exposat la “poc representativa ubicació” de l’estació mesuradora, ubicació que fa anys que no ha variat i que per C’s l’únic que demostra és que hi ha un problema a la ciutat que encara no s’ha sapigut superar.
Ciutadans (C´s)-Sabadell