La Biblioteca Municipal de Sant Quirze s’acomiadarà del 2010 amb un increment de la participació ciutadana respecte a l’any passat, ja que segons les dades del servei, han augmentat alguns indicatius com el d’usuaris per dia, que han passat de 245 a 250. Tot i que encara falta comptabilitzar les xifres del mes de desembre, la Biblioteca ja ha tingut 63.000 visitants, i es preveu que assoleixi o superi els 66.000 de l’any passat perquè cada mes solen haver-hi unes 5.000 visites. A més, el centre ja ha superat en un miler el nombre de préstecs de l’any passat, que estaven situats en els 15.000 aproximadament. Això es tradueix en el nombre d’exemplars de llibres, pel•lícules, discos o revistes que s’han prestat, ja que han passat dels 42.000 del 2009 als 43.900 de l’any que està a punt d’acabar, la qual cosa suposa un augment del 4,52% sense comptar el desembre actual.
Un altre dels puntals amb què compta la Biblioteca són les activitats culturals que s’hi organitzen, que segons les previsions, quan acabi l’any seran les mateixes que fa 12 mesos, unes 133, i que cada temporada guanyen adeptes. Si al 2009 hi van participar 5.326 persones, aquest any hi ha hagut un 9,97% més d’inscrits, és a dir, 5.857 persones. Com destaca Teresa Casas, directora de la Biblioteca, les activitats familiars i infantils com l’Hora del conte, així com el club de lectura per a adults, són els actes que tenen més èxit. De fet, les reunions literàries al voltant d’un llibre van començar fa sis anys amb un sol grup i, segons afirma Casas, “actualment ja tenim dos grups plens i amb llista d’espera per si en poguéssim fer un tercer”.
La tendència a l’alça de la majoria d’activitats que organitza la Biblioteca només presenta un matís en el cas de l’ús d’Internet a les instal•lacions de l’equipament cultural. “Ha baixat l’ús d’Internet a favor de la connexió a través del servei de wifi”, apunta Casas, qui afegeix que cada vegada hi ha més gent que duu portàtils i que fa servir la connexió de què disposa el servei municipal, de manera que l’ús de wifi ha passat de les 695 connexions del 2009 a les 2.050 d’aquest any.
Font: santquirzevalles.cat