Sabadell commemorarà aquesta tarda el 20è aniversari de l’atemptat d’ETA a la ciutat del 1990 en què van morir sis policies nacionals. Era el 8 de desembre del 1990. Els sis agents van morir en esclatar un cotxe bomba al carrer Josep Aparici, a tocar del Mercat de la Creu Alta quan viatjaven en una furgoneta camí de l’estadi de la Nova Creu Alta que acollia el partit Sabadell-Màlaga. El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, que serà aquesta tarda a l’homenatge de Sabadell, recorda com va viure els fets d’ara fa vint anys: “Són com tots els records que tenim de qualsevol atemptat. Molta indignació i molta ràbia de no saber què fer i del per què de tanta barbàrie i dolor”. Vargas assegura que encara veu lluny el final d’ETA: “La treva actual és més del mateix, és fum. ETA viu d’assassinar, d’això es nodreix”. El comissari de la Policia Nacional a Sabadell, Manuel Quintela, creu que la ciutadania és conscient del servei públic que presten els cossos policials. Segons ha explicat a l’A Bona Hora de RS94.6, “jo crec que la gent en general sap reconèixer el treball de la policia. Ho demostra la resposta que va tenir la ciutadania de Sabadell quan van passar els fets d’ara fa vint anys”.

Una de les persones que també va viure amb indignació el cruel atemptat d’ETA a la ciutat va ser l’actual alcalde, Manuel Bustos. Bustos no només espera el cessament de les armes per part d’ETA sinó també que els terroristes paguin per tot el mal que han fet. ” No només vull que desaparegui ETA, vull que tots els seus membres donin explicacions davant la justícia de tot el mal que han causat”, ha dit Bustos. L’acte d’aquesta tarda també sevirà per homenatjar el policia municipal assassinat pel GRAPO el 1979, Joan Bisbal, i un treballador mort en un atemptat d’ETA el 1992 a Sant Quirze, Antonio José Martos. L’acte d’aquesta tarda (17h), impulsat també per l’Associació de Veïns de Can Rull, es farà a la plaça Ernest Lluch, al Parc Catalunya.
Des de la agrupació de Ciutadans a Sabadell ens unim a aquest homenatge a totes les víctimes de la banda terrorista ETA, sempre estarem al costat de les persones que van defensar amb la seva vida la nostra llibertat.
Font: radiosabadell.fm