Càritas atén el doble de sabadellencs que fa només un any a causa de la crisi econòmica. La mitjana de persones que acudeixen a l’entitat cada setmana és de 500, ja sigui per demanar feina a través de la seva borsa de treball, com per demanar menjar o roba. La presidenta de Càritas a Sabadell, Montserrat Grau, assegura que “la majoria de persones que acudeixen a l’entitat no volen ajuda, sinó una feina que els permeti tirar endavant per si mateixos”, però poques vegades se’ls pot aconseguir un lloc de treball en l’actual context econòmic. El que sí se’ls ofereix és “suport moral” i tot el material que els fan arribar desinteressadament altres sabadellencs. En aquest sentit, Grau assegura que, ara per ara, la demanda més important és la de roba d’abric, ja que “estan arribant moltes peces de roba d’estiu, quan el que fa falta són mantes, abrics i roba d’hivern pels més petits”.
El perfil de persones que s’acosten a la seu de Càritas, al carrer Salut, està format, sobretot, per immigrants que ja fa molt temps que són a Sabadell però que ara s’han quedat sense feina. Segons Grau, es tracta de persones que treballaven en el sector de la construcció o dels serveis per la llar i, en l’actual context, “les famílies han decidit prescindir de la dona de fer feines o de la mainadera dels nens”, deixant aquest col.lectiu sense un lloc de treball. Així mateix, també s’ha notat un increment de les persones autòctones que s’adrecen a Càritas, la majoria pensionistes que viuen amb menys de 500 euros al mes. Unes persones que, fins ara, “comptaven amb l’ajuda dels seus fills”, però que en quedar-se a l’atur han de “viure amb la modesta pensió d’aquesta persona”.
Per fer front a aquest augment de les persones necessitades, Càritas compta amb més de 200 voluntaris a la ciutat, així com deu persones en plantilla. Entre els treballadors s’hi compten vuit assistens socials, que segueixen d’aprop tots els casos que arriben a l’entitat. En aquest sentit, Grau recorda que Càritas, l’obra social de l’Església, atén a tothom que ho necessiti, sigui de la raça que sigui, encara que no tingui papers.
Font: radiosabadell.fm