El president de Cs a Catalunya, Carrizosa, es mostra favorable a les qüestions de memòria històrica relacionades amb les exhumacions, però contrari a la creació de ‘xiringuitos’

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha instat al Parlament a promoure la construcció d’una ciutat de la justícia a Sabadell a través d’una proposta de resolució a la Comissió de Justícia que finalment ha estat tombada per la resta de grups. El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha defensat que “una de les quatre ciutats més grans de Catalunya” com “Sabadell mereix uns jutjats en condicions” i ha denunciat l’estat de l’edifici actual amb “problemes de climatització, falta d’espai i sense sales de vistes suficients”. Carrizosa ha explicat que l’immoble “no és adaptable ni remodelable” i que una nova infraestructura és necessària.

D’altra banda, el president de Cs a Catalunya s’ha mostrat favorable a les qüestions de memòria històrica presentades a la Comissió de Justícia que estan relacionades amb les “exhumacions i la recuperació dels cossos en fosses”, però contrari a la “creació i manteniment de ‘xinringuitos’”. A més, Carrizosa s’ha abstingut “en tot el que sigui revisitació de la història des de l’una o l’altra perspectiva”. El líder de la formació taronja ha condemnat “la dictadura, el franquisme i tota la seva repressió” i ha recordat que, el 1978, amb la Constitució va haver-hi “un pacte de perdó i de reconciliació” i que, per tant, “cal mirar al futur”. “Espanya és un estat de dret, tenim una Constitució, una democràcia i una convivència garantida” recolzada “pel 89% de vots dels espanyols i el 90,4% dels catalans” ha sentenciat el president de la formació liberal.