La formació liberal ha lamentat l’abandó d’aquest edifici emblemàtic de Sabadell que des que va passar a ser de propietat municipal no han parat de cessar els actes vandàlics.

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha criticat “l’abandó de l’antiga fàbrica de l’Artextil per part del govern actual i de l’anterior”, que és de propietat municipal des de 2018, i l’últim episodi de la qual que hem conegut ha estat el robatori d’una màquina històrica que formava part del complex. Adrián Hernández, ha demanat explicacions al govern de Farrés per aquesta “degradació amb passes de gegant” i ha afirmat que “és negligent no protegir el patrimoni de tots els veïns de Sabadell”.

Per a Hernández “el saqueig de l’última màquina tèxtil és la gota que ha fet vessar el got” ja que “atresorava un valor incalculable des del punt de vista històric per a la ciutat” i lamenta que ara “probablement s’hagi venut a pes” per culpa del “abandó del govern”. El portaveu liberal ha afirmat que “és inacceptable que en els últims tres anys no hagin parat de créixer els actes vandàlics, la destrossa de cristalls i maquinària, pintades en la façana i robatori de material”.

Hernández ha recriminat al govern de Farrés que “no té sentit portar dos anys de mandat dient que cal potenciar l’eix de coneixement de la Gran Via i a la vegada tenen abandonat el seu edifici més emblemàtic”.