El portaveu, José Luis Fernández, critica que l’alcalde reconegui a Puigdemont com President en nom del consistori
 
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha qualificat de “enganyosa” la declaració feta pública per l’equip de govern municipal (Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell), amb el suport de CiU i dels dos regidors no adscrits (ex PSC), en la qual es reconeix com a legítim al cessat govern de la Generalitat. Fernández ha criticat que el comunicat s’hagui difós des dels canals institucionals malgrat no ser un acord unànime de la junta de portaveus: “L’alcalde intenta donar imatge que és una decisió oficial de tot el consistori” i “menteix quan diu que Sabadell reconeix a Puigdemont com President”. La declaració no compta amb el suport de Cs, ni del PSC ni del PP.
 
José Luis Fernández ha afirmat que les eleccions legítimes del 21-D són “una oportunitat per a iniciar una nova etapa, amb un govern que pensi en tots els catalans i prioritzi els serveis socials, la sanitat, l’educació i la lluita contra la corrupció”. El portaveu ha afegit que les urnes han de passar pàgina en “una Catalunya que ara és portada internacional per la fugida d’empreses, per silenciar a l’oposició i per un govern imputat”
 
Finalment, Fernández ha recordat que “les lleis són iguals per a tots els ciutadans” i que el govern imputat va desoir tots els avisos de les instàncies judicials abans de “donar un cop a la democràcia”. A més, ha insistit en la gravetat que una part dels imputats es troba amagada de la Justícia.