● El portaveu, Adrián Hernández, explica que també s’impulsarà “una campanya en el sector privat perquè se sumeixen a la iniciativa” i acabar amb aquesta discriminació

Sabadell, dilluns 27 de març del 2017. Tots els edificis públics de Sabadell on sigui possible estructuralment tindran “canviadors de bolquers accessibles tant per a homes com per a dones en un termini màxim de tres anys”, ha explicat Adrián Hernández, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell. La Junta de Portaveus ha aprovat avui per unanimitat una moció impulsada per Cs “per acabar amb aquesta discriminació”, ha afegit el regidor. Actualment, “els canviadors per a nadons acostumen a estar instal·lats en els lavabos per a dones, com si criar als nens correspongués solament a la mare”, ha apuntat Hernández. A més, el consistori es compromet a impulsar “una campanya de sensibilització en el sector privat” perquè se sumeixen a la instal·lació d’aquests accessoris sense cap tipus de discriminació.

Adrián Hernández ha incidit que “és necessari habilitar zones per a l’atenció de nens en totes les dependències municipals”, especialment canviadors de bolquers que són “un sistema senzill i pràctic que no suposa ni una gran inversió ni modificacions estructurals en les instal·lacions”. L’edil ha aclarit que la implantació es podria realitzar de forma progressiva, en la mesura de les possibilitats, i ha recordat que “els poders públics tenen l’obligació de promoure les condicions perquè la igualtat de l’individu i dels grups sigui real i efectiva”, segons estableix la Constitució espanyola. La igualtat és també un principi fonamental per a la Unió Europea i les Nacions Unides, així com per a la legislació de Catalunya.

1476179215_671744_1476198972_noticia_normal