● El regidor, José Luís Fernández, qualifica la manca de plantilla com “el problema de fons” del cos local de seguretat i considera difícil aconseguir aquest objectiu si no es prioritza les convocatòries de places 

 

Sabadell, divendres 17 de març del 2017. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha reclamat al quatripartit avui en roda de premsa que “executi la inversió a la qual es va comprometre per ampliar fins a 250 els efectius de la Policia Municipal”. Fernández ha demanat que d’una vegada “s’abordi aquest tema que és el problema de fons” del cos de seguretat local, deixant al marge “els focs que provoca aquest govern” en relació a les recents polèmiques com la reorganització de torns reduint efectius de nit. Sabadell ha passat en els últims cinc anys de 242 agents en plantilla a 218 i el regidor ha mostrat “seriosos dubtes que es puguin complir les previsions” que mantenen els responsables municipals.

Aquesta pèrdua d’efectius fa “impossible arribar a totes les necessitats de la població”, segons l’edil de Cs. Fernández ha afirmat que malgrat les retallades generals en funcionariat, la llei permet que l’administració pugui contractar en temes socials i de seguretat, però el govern “ha optat per invertir en altres coses” creant “funcionaris de primera i de segona”. El regidor ha apuntat que l’objectiu seria “recuperar almenys la plantilla que hi havia en 2011”. Per a això seria necessari convocar una vintena de places anuals, elaborar el reglament de segona activitat i tenir en compte que en breu els policies es podran jubilar als 60 anys, la qual cosa “agreujarà el problema encara més” i provocarà que “algun any podria haver-hi fins i tot menys agents que ara”, ha afegit el regidor.

En aquest mandat, l’equip de govern tan sol ha executat les contractacions paralitzades en 2009 i 2010. És a dir, ha convocat 6 i 8 places en dos anys, quan necessita cobrir 74 llocs de treball per complir el seu compromís. Segons dades de la Diputació, en 2011 de cada mil policies de la província de Barcelona, 35 eren de Sabadell. Fernández ha explicat que en 2015 es va produir “una baixada molt important del 22%”, ja que solament 27 de cada mil corresponien a la ciutat. A més ha assenyalat que altres poblacions properes amb menys habitants compten amb més agents, com Terrassa, Castellar, Badia i Barberà del Vallès; mentre que Cerdanyola del Vallès estaria en els mateixos i només Sant Quirze del Vallès comptaria amb un nombre mínimament inferior. Aquestes xifres es mantenen des del 2001 fins al 2015.

RdpJL