● El portaveu, Adrián Hernández, ha criticat que malgrat les seves peticions constants el govern es nega a facilitar les dades de la concessionària de neteja local a l’oposició

Sabadell, dimecres 8 de marc del 2017. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha exigit al quatripartit que “posi sobre la taula d’una vegada les dades sobre les suposades irregularitats de SMATSA”, l’empresa concessionària del servei municipal de recollida i gestió de residus urbans. El regidor ha assegurat que fa mesos que “cada setmana es reclama la informació en junta de govern i es neguen a facilitar-la”. A més, acaba de fer-se públic que un funcionari municipal va denunciar davant els Mossos d’Esquadra el setembre passat les presumptes anomalies en el funcionament de l’empresa i prèviament havia informat de la situació a l’equip de govern lliurant-li còpia de tota la documentació. Hernández ha qualificat el tema de “molt delicat i important per a la ciutat” i ha acusat a l’equip de govern d’actuar amb “absoluta opacitat” en aquest conflicte. 

El gener passat, el quatripartit va elevar al ple la revisió d’ofici del contracte amb SMATSA, amb una plantilla de 400 treballadors, després d’acusar en roda de premsa a la concessionària d’apropiar-se de sis milions d’euros inflant els costos des del 2012. Hernández ha insistit que el govern, sigui “per improvisació o per mala fe”, es nega a facilitar “la informació rellevant sobre el funcionari o sobre els indicis sobre les quals van basar les greus acusacions”. Al contrari, es limita a respondre a l’oposició que “treballen en l’informe d’incompliment del servei”. El portaveu ha afirmat que resulta “preocupant” que “s’ocultin les dades si hi ha indicis sòlids”. D’altra banda, l’edil ha recordat que Cs ja va sol·licitar al febrer “una major transparència en el tema de SMATSA”, així com “una auditoria externa complementària a l’informe econòmic encarregat a l’interventor” del consistori per determinar l’impacte econòmic que tindria per a la ciutat l’anul·lació de la concessió. El Grup Municipal va advertir també que demanaria responsabilitats polítiques si finalment no es confirmaven les acusacions.

SMATSA