● El regidor, José Luís Fernández, ha assegurat que seria de forma cautelar fins a disposar de l’informe de l’Agència Catalana de Protecció de Dades que “aclareixi que no s’està fent un mal ús” d’informació privada

Sabadell, divendres 24 de febrer del 2017. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha demanat avui en roda de premsa “suspendre el conveni entre l’Agència Tributària de Sabadell i l’Agència Tributària de Catalunya fins que no quedi clar a on van a parar les dades dels sabadellencs”. La demanda planteja esperar fins que l’Agència Catalana de Protecció de Dades “emeti l’informe que asseguri que no s’està fent un mal ús de dades sensibles com, per exemple, els comptes bancaris dels ciutadans de Sabadell”. Aquesta iniciativa es produeix arran del cas de l’ex senador d’ERC, Santiago Vidal, que va declarar que la Generalitat havia obtingut dades fiscals de forma il·legal i després que ahir el Parlament aprovés per unanimitat una moció en el mateix sentit.

José Luís Fernández ha explicat que avui mateix han demanat al consell rector de l’agència tributària local suspendre el conveni però “el govern ha dit que no”. Per aquesta raó, “es farà una moció per proposar-la al ple”. Els responsables de Cs esperen que la proposta prosperi: “Si els grups de l’equip de govern són coherents haurien de votar a favor, perquè tots els grups parlamentaris de les seves formacions van recolzar ahir una moció similar sobre aquest cas”.

El regidor ha recordat que Cs va votar a favor d’aquest conveni al seu moment “per tractar-se de col·laboració administrativa”, però ja llavors la formació taronja va advertir que “es vigilaria fil per randa que se seguís la legalitat”. El conveni estableix que “s’intercanvien dades sol per a les finalitats estipulades”, ha incidit l’edil de Ciutadans, en canvi, la situació actual “planteja dubtes sobre la possible existència d’un fitxer il·legal”.

ATC2