Ciutadans no participarà en cap acte institucional de l’Onze de Setembre a Sabadell

Joan García, portaveu del grup municipal de C’s denuncia que l’actual Diada “no representa a tots els catalans i només serveix d’altaveu per l’independentisme”

Sabadell, dimarts 8 de setembre de 2015. L’agrupació local de Ciutadans i el Grup Municipal de C’s a Sabadell no participaran en els actes institucionals que l’Ajuntament ha convocat a la ciutat de Sabadell, de la mateixa manera que el partit no participa a cap dels actes similars que se celebren a altres indrets de Catalunya. El motiu de l’absència de Ciutadans als actes oficials és que la Diada de Catalunya s’està fent cada vegada més com a font de confrontació i perquè “no és representativa de tots els catalans”, es queixa Joan Garcia, portaveu municipal de C’s. El portaveu denuncia que l’Onze de setembre “s’està convertint en un acte independentista nu i cru que utilitza les celebracions per fer-les servir d’altaveu per les seves reivindicacions polítiques del separatisme excloent”

Ciutadans considera que ni tan sols els fets que es commemoren són representatius de la catalanitat, ja que “els fets de 1714 han estat clarament malinterpretats i manipulats amb una finalitat partidista”. Per tant, Ciutadans proposa que l’autèntica Diada de Catalunya hauria de celebrar-se el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, “per què aquesta sí que és una jornada festiva i representativa de tots els catalans sigui quina sigui la seva ideologia. El 23 d’abril és la gran festa de la cultura catalana i la convivència i un exemple de què és en realitat Catalunya i del que hauria d’ésser una Diada de tots”.

Ciutadans mai ha participat en els actes institucionals de l’Onze de setembre a Sabadell per què els considera que estan organitzats “fent servir el més delectable dels victimismes per confrontar la ideologia “oficial” a la d’aquell que prioritzen els problemes reals de Sabadell i de Catalunya” assenyala García. Igualment, C’s fa anys que demana a l’Ajuntament de Sabadell que organitzi actes institucionals per commemorar el Dia de la Constitució, peticions que han estat sempre ignorades per l’equip de govern municipal.

senyera