El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha recordat a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que hi ha cinc sentències del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística després de la sentència del Constitucional sobre l’Estatut. Rigau no ha desementit la dada, però ha recordat d’altra banda que el TC va dictaminar a favor de la immersió a mitjans dels 90.
Rivera ha enviat també una carta adreçada al president de la Generalitat, Artur Mas, demanant una reunió “en el termini més breu possible” per a “fer complir les sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional”.
El líder de C’s al·lega en aquesta que “ja hi ha cinc sentències del Tribunal Suprem, així com la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya que obliga a la Generalitat a incloure, de forma equilibrada, l’ús del castellà i del català com a llengües vehiculars a l’ensenyament públic català”.
La carta també recorda a la Generalitat que ha d’adoptar “totes les mesures necessàries” per adaptar el sistema d’ensenyament a aquestes sentències. D’aquesta mateixa manera, a la carta s’advoga també “per introduir una tercera llengua vehicular” proposant l’anglès. Amb tot això, el partit pretén que l’educació pública catalana sigui “un referent de qualitat”.
Albert Rivera, afirma que “aquestes sentències no tenen interpretació possible” i ha afegit: “no pot ser que a Catalunya tinguem un govern que es negui a complir les sentències i vulneri els drets constitucionals per això a C’s lluitarem perquè es compleixi la legalitat vigent”.
Font de la noticia: e-noticies.com