Membres de Ciutadans (C´s) Sabadell amb Albert Rivera
Des de Ciutadans (C’s) afirmem que apart de la crisi econòmica , un dels grans problemes de la ciutadania és la creixent preocupació per la seva classe política, una preocupació que també considerem que és prou evident a Sabadell. Aquesta crisi socio-política, accentua encara més la crisi econòmica, doncs redueix la capacitat de reacció de la societat davant aquella. És per aquest motiu que proposem, tota una sèrie de mesures destinades a la millora de la participació de la ciutadania a l’àmbit públic, intervenció en lo públic que incrementa i millora la democràcia i afavoreix i modernitza la gestió pública. A això sumem mecanismes institucionals que garantiran un augmen important de la participació.
Així, com a mecanismes possibilitzadors, proposem la limitació de mandats dels alcaldes a dues legislatures i l’elecció de regidors per llistes obertes. Com a eines de participació; la implantació d’un mecanisme real de presupostos participatius, el donar la posibilitat als sabadellencs de proposar projectes d’ordenança municipal o una autèntica participació d’aquests a l’elaboració i desenvolupament dels plans general d’ordenació urbana.
Ens comprometem a treballar per impulsar aquestes propostes als propers 4 anys, des de el primer dia, amb una especial força, doncs els considerem de vital importància pel futur de la nostra ciutat.